keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vanhempi ongelmien selvittäjä...

Ystäväni ja mentorini Johannes antoi minulle kirjansa 'Puolikuuron sammakon laskuvarjohyppy' luettavaksi ja se on todella mielenkiinotoista luettavaa! Löysin sieltä hänen käyttämänsä 'ammattinimikkeen' Senior Problem  Solver ja aion alkaa käyttämään myös sitä. Olenhan hänen laisensa ihmisten auttaja, joka auttaa ihmisiä selviytymään tästä päivästä ja myös menestymään tulevaisuudessa. Olen auttanut monta jo alkuun ja monta on putkessa ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Tietenkään ei saa nuolaista ennenkuin tipahtaa mutta kun jatkan tätä samaa edelleen niin koko ajan löytyy lisää ja lisää ihmisiä, jokta ovat valmiita muuttamaan tulevaisuuttaan ja haluan auttaa heitä siinä. Mikset olisi Sinäkin yksi heistä? Haluan kuitenkin mieluummin auttaa tuttujani ja sukulaisiani, mutta on sanonta, että tuntematon ihminen on vain uusi ystäväni, johon en ole vielä tutustunut!
Huomasin muuten tänään miten paljon helpompi oli oppia uusia asioita (tai vanhojen kertausta) kun asiat esitetään sinulle miksi sinun pitää tehdä se eikä miten se tehdään. Eli olin puolen päivän hätäensiapukurssilla, jolla kouluttaja kävi läpi ensiavun MIKSI, ei miten. Hätäensiapu on henkeä pelastavaa toimintaa ILMAN välineitä. Ihmisen peruselintoiminnot ovat

  1. Tajunta
  2. Hengitys
  3. Verenkierto
Ne tarkistetaan potilaasta tässä järjestyksessä, koska jos ihminen on tajuissaan, sillä silloin toimii hengitys ja verenkierto... Todella mielenkiintoinen lähestymistapa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti